В ПРООН кажуть, що не брали участь в комісії НАЗК

Вівторок, 23 серпня 2016, 10:33

Представники Програми розвитку ООН не входили до комісії, яка вивчала обставини появи фальшивої декларації члена НАЗК Руслана Рябошапки в системі електронного декларування доходів.

Про це повідомив менеджер ПРООН Іван Прєсняков в коментарі "Європейській правді".

У понеділок глава НАЗК Наталія Корчак на своїй сторінці у Facebook повідомила, що в складі комісії взяли участь представники НАЗК, ПРООН, ТОВ "Міранда" та громадські активісти.

"В комісію не входить ні ПРООН, ні "Міранда". Корчак навела неточну інформацію. Там був депутат, його помічники, апарат НАЗК. Їм "Міранда" давала пояснення, але ні ми, ні вони у склад комісії не входили", - повідомив Прєсняков.

Слід зазначити, що сьогодні Корчак відредагувала свій пост у Facebook і видалила згадку про участь представників ПРООН у складі комісії.

 

У висновках комісії НАЗК йдеться, що зламу системи е-декларування не було, проте підтверджується, що фальшива декларація від імені Рябошапки була внесена за сприяння державного підприємства "Українські спеціальні системи".

Як повідомлялося, в державному реєстрі електронних декларацій зареєстровано фальшиву декларацію від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, в якій повідомляється про отримання ним 20 млн грн від фіктивної  комерційної компанії.

Народні депутати Антон Геращенко та Іван Вінник заявили про злам системи. Водночас вони продемонстрували скріншоти, до яких мали доступ лише ті, хто заводив фальшиві дані до системи.

В неділю з'ясувалося, що підроблена електронна декларація, подана від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, була підписана не тестовим, а повноцінним електронним ключем, що був створений державним підприємством "Українські спеціальні системи" (УСС).

Водночас "Українські спеціальні системи" заперечують інформацію про свою причетність до виготовлення фальшивого ключа на ім’я Рябошапки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: