У Франції нарешті зрозуміли, що Україна не Росія - посол

Четвер, 25 серпня 2016, 13:00

Посол України у Франції Олег Шамшур наголошує на тому, що Франція залишається партнером України і протягом останнього часу французьку політики чи не вперше усвідомили, що Україна – не Росія.

Про це він розповів в інтерв’ю "Європейській правді".

"Франція – наш партнер", – відзначив дипломат.

Шамшур нагадав про те, що Франція відіграє значну роль в пошуку шляхів дипломатичного врегулювання ситуації на сході України. Він також додав, що нинішній період двосторонніх відносин України та Франції є безпрецедентним за інтенсивністю двосторонніх контактів, домовленостей.

"І головне: вперше за історію наших двосторонніх відносин переважна частина французьких політиків почала сприймати Україну як самостійного гравця. Цього не було досі", – наголосив посол.

Він також відзначив, що навіть ті французькі політики, які ставляться до Росії з гіпертрофованим пієтетом, "навіть вони розуміють, що Україна – це не Росія".

За словами посла України, навіть французьі  українофоби чи україноскептики розуміють, що "вже пройдено точку неповернення у двосторонніх стосунках України та Росії".

Нагадаємо, 8 червня верхня палата парламенту Франції (Сенат) підтримала звернення до уряду країни з проханням поступово згорнути економічні санкції, впроваджені Європейським Союзом проти РФ.

Після цього українське МЗС виступило із заявою, в якій наголосило на тому, що Україна розраховує, що Франція і надалі залишатиметься учасником нормандського процесу і докладатиме зусиль щодо протидії російській агресії проти України.

Детальніше про те, як характеризує відносини України та Франції посол України Олег Шамшур читайте в інтерв'ю на ЄвроПравді: Посол України у Франції: Нормандський формат після 2017 року – примарна перспектива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: