Франція не визнає анексію Криму – посол України

Четвер, 25 серпня 2016, 13:15

Посол України у Франції Олег Шамшур вважає, що наразі немає можливості говорити про те, що після виборів 2017 року, на яких прогнозується перемога прихильних до Росії політичних сил, Франція визнає анексію Криму.

Про це він розповів в інтерв’ю "Європейській правді".

Відповідаючи на питання про те, чи можливе визнання анексії Криму новим керівництвом Франції після виборів, Шамшур зазначив, що наразі такої можливості він не бачить.

"Наразі я такої можливості не бачу. Проаналізуйте, що говорив Ніколя Саркозі, (керівник партії "Республіканці") під час візиту до Москви. Він був достатньо обережним і не вживав риторику, яку можна було інтерпретувати як готовність визнати анексію Криму", – відзначив посол.

Він також розповів про те, що незважаючи на появу у Франції заяв про те, що більшість населення (Криму) хоче бути з Росією, така думку не домінує у французькому політикумі.

"Політики, які належать до числа лідерів, проводять межу між прихильністю до Росії, між заявами про те, що Крим історично був частиною Росії, і визнанням факту анексії. Навіть вони вважають це неприйнятним у міжнародних відносинах", – додав Шамшур.

Варто додати, що наступного року у Франції відбудуться президентські та парламентські вибори, і наразі всі опитування прогнозують перемогу партії "Республіканці", яку очолює Ніколя Саркозі, який, як відомо, регулярно зустрічається з російським президентом Володимиром Путіним, і не приховує своєї проросійської позиції у питання відміни санкцій ЄС.

Детальніше про те, яким чином характеризує стан відносин України та Франції посол України Олег Шамшур, читайте в інтерв'ю на ЄвроПравді: Посол України у Франції: Нормандський формат після 2017 року – примарна перспектива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: