Європі загрожує нова гонка озброєнь – Штайнмаєр

П'ятниця, 26 серпня 2016, 11:40

Європа опинилась перед загрозою наростання нової гонки озброєнь.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр повідомляє Deutsche Welle.

За словами міністра, безпека в Європі знаходиться під серйозною загрозою і тому він запропонував відновити контроль над озброєннями.

Штайнмаєр відзначає, що конфронтація між блоками держав, яка, як видавалося, вже давно подолана, знову стала актуальною.

Він наголошує, що анексією Криму Росія поставила під сумнів базові принципи європейської структури безпеки. Міністр наголошує на тому, що з'явилися нові форми конфронтації, роль нових технологій збільшилася.

"Європі загрожує нова, небезпечна спіраль гонки озброєнь", – підкреслив Штайнмаєр.

В такій ситуації, на його думку, Росію  необхідно піймати на слові і розпочати нові дебати щодо контролю над звичайними озброєннями в Європі.

Глава німецької дипломатії вважає, що у відносинах з Росією потрібно проводити подвійну стратегію, поєднуючи залякування і ослаблення напруженості.

При цьому Штайнмаєр наголошує, що пропозиція про співпрацю з Росією має бути конкретною, інакше "баланс буде втрачено".

"Зараз … все знову поставлено на карту. Між Росією і Заходом утворилася глибока прірва, і я побоююся, що нам не вдасться швидко усунути її, навіть докладаючи самі серйозні зусилля", – резюмує Франк-Вальтер Штайнмаєр.

раніше повідомлялося, що на думку міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, поки що занадто рано скасовувати санкції ЄС проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.