У ФРН готують закон, який закриє доступ в бундесвер ісламістам

Середа, 31 серпня 2016, 13:05

Уряд Німеччини отримав достовірні відомості про те, що ісламістські угруповання цілеспрямовано посилають своїх членів на службу в бундесвер з метою підвищення їх військової кваліфікації та навчання поводженню з важкими видами зброї.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Для запобігання подібних зловживань кабінет міністрів ФРН має намір у середу прийняти закон, згідно якому всі кандидатури на проходження військової служби у Німеччині будуть піддаватися ретельній перевірці.

Закон набере чинності з 1 липня 2017 року. Зміни торкнуться близько 20 000 потенційних солдатів бундесверу.

Досі рекрути повинні були надавати тільки довідку про благонадійність з поліції і присягати на Основному законі Німеччини.

Крім ісламістів доступ в бундесвер буде закритий і для інших екстремістів, яких зараз в рядах німецької армії, за даними уряду, можуть бути сотні: близько 268 передбачуваних праворадикалів, 64 потенційних ісламістів і 6 ймовірних представників крайньо лівих рухів.

За період з 2007 по квітень 2016 року бундесвер ідентифікував в своїх рядах 22 ісламіста. 17 з них були звільнені, інші до моменту викриття вже відслужили.

Не менше 29 колишніх солдатів бундесверу до квітня 2016 року виїхали в Сирію і Ірак для участі у військових діях на стороні терористичного угруповання "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: