Форум громадянського суспільства закликав міжнародну спільноту допомогти звільнити Умерова

Середа, 31 серпня 2016, 14:13

Керівний комітет Форуму громадянського суспільства Східного партнерства закликає міжнародну спільноту активізувати зусилля для звільнення заступника голови Меджлісу Ілмі Умерова.

Заява була направлена в інституції ЄС, Раду Європи, а також ОБСЄ та ООН.

"Повернення Росії до найгірших практик тоталітарного радянського режиму - каральної психіатрії щодо дисидентів є неприпустимі. Так звані силові структури РФ у Криму мають припинити всі звинувачування проти Умерова та інших політичних в’язнів, що утримуються на території Криму та РФ", - йдеться у заяві.

Відзначається також, що Умеров мав серйозні проблеми із серцем, а 21 серпня його стан різко погіршився.

"Зараз його життя під загрозою. Як зазначає адвокат Умерова Марк Фейгін, стан здоров’я затриманого вкрай важкий, а застосовані до нього методи дорівнюють тортурам", - зазначається у документі.

Раніше адвокат Умерова Марк Фейгін повідомив, що Умерова будуть тримати в психлікарні до 7 вересня.

Інший його адвокат Микола Полозов заявив, що експертні дії з Умеровим вже не проводяться і подальше перебування в стаціонарі обумовлено тільки "амбіціями ФСБ, російської влади".

Як відомо, у понеділок Умерова не випустили з психіатричної лікарні.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Ільмі Умерова помістили у дев'яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: