ІДІЛ заявила про захоплення зброї спецназівців США у Афганістані

Неділя, 7 серпня 2016, 14:07

Бойовики "Ісламської держави" заявляють про захоплення зброї спецпризначенців США в Афганістані.

Як повідомляє Reuters, бойовики опублікували фотографії, на яких нібито зображена зброя та обладнання, що належить американським солдатам і захоплена у східному Афганістані.

"На фотографіях зображені американський портативна ракетна установка, радіо, гранати та інше спорядження, що не стоїть на озброєнні афганських військ, а також ідентифікаційну картку Раяна Ларсона, який є бійцем загону спецпризначення", – йдеться у повідомленні.

В той же час військове командування США в Кабулі відкидає будь-які припущення про те, що військовий США потрапив до полону ІДІЛ.

"Загін Ларсона був прикріплений до афганських військових. Ідентифікаційна картка Ларсона була втрачена до операції, або відразу після неї", – заявив представник американських військових командира Рон Флезвіг.

Агенця нагадує, що у липні командування США визнавало поранення принаймні п'яти спецназівців результаті боїв у провінції Нангархар.

Як відомо, саме у цій провінції американські спецпризначенці беруть в операціях проти бойовиків ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що підтримувані США сили у намаганні витіснити бойовиків "Ісламської держави" з сирійського міста Манбідж у суботу взяли "майже повний контроль над ним".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.