У Польщі російському пілоту висунули обвинувачення через повітряний інцидент

Вівторок, 9 серпня 2016, 13:01

Окружна прокуратура польського міста Ченстохова висунула звинувачення в порушенні Повітряного кодексу пілотові російського легкого літака, який порушив зону, де діяв особливий режим з обмеженням польотів у зв'язку з проведенням Всесвітніх днів молоді.

Про це сказав прес-секретар прокуратури Томаш Озімек, повідомляє російське агентство ТАСС.

"8 серпня прокурор представив 46-річному росіянину звинувачення у скоєнні злочину, який полягає в порушенні норм Повітряного кодексу", - зазначив Озімек.

За його словами, пілот, здійснюючи політ з Моравске-Тршебова (Чехія) в Радом (Польща), порушив зону, де діяв режим обмеження польотів, а також не надав плану польоту.

За словами прес-секретаря, росіянин був допитаний в якості підозрюваного і не визнав своєї провини.

"Одночасно підозрюваний подав запит про винесення йому вироку і затвердження штрафу в розмірі 9 тис. злотих ($2300). Слухання відбулося за участю адвоката і перекладача", - додав Озімек.

Прокурор найближчим часом ухвалить рішення з цього питання. Розгляд може тривати близько місяця.

Повідомляється також, що росіянина ніхто не затримував, він бере участь у змаганнях (чемпіонат світу з літакового спорту в Радомі). Залишити Польщу він може в будь-який час. Можливе судовий розгляд може відбутися без його участі.

Згідно польського законодавства росіянину загрожує позбавлення волі строком до п'яти років. Це покарання може бути замінене штрафом.

Як повідомлялося, 29 липня два польських винищувача F-16 перехопили російський легкомоторний літак, який летів у напрямку Кракова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: