У Варшаві викладача університету побили за те, що говорив німецькою – ЗМІ

Субота, 10 вересня 2016, 11:07

Викладач історичного факультету Варшавського університету Єжи Кохановський був у п'ятницю побитий у варшавському трамваї, бо говорив з колегою з університету в Єні німецькою мовою. 

Про це пише польське видання Gazeta Wyborcza.

За інформацією видання, про інцидент публічно заявила блогер Катерина Чайка, яка у своєму пості в соцмережі Facebook написала про випадок і про те, що у Польщі настав час "сплячих демонів" (йдеться про занепокоєність зростанням у Польщі націоналістичних настроїв).

Професор Єжи Кохановський у коментарі виданню Newsweek підтвердив факт побиття.

Також він повідомив про повну бездіяльність водія трамвая а також про те, що нападник втік і до поліції він звернувся сам.

Вчорашній день він провів у лікарні, сьогодні пішов у поліцію.

"Нападник не був представником ONR (польський націоналістичний радикальний молодіжний рух), напад скоріше був "здоровою реакцією" накрученого пролетаріату. Він чує німецьку мову, адреналін бʼє йому в голову, і справа закінчується тим, що мені треба накладати шви" – сказав професор.

В свою чергу ректор університету наголосив тому, що інцидент має бути розслідуваний, і якщо мотивом для злочину стало те, що людина говорила німецькою, то це потрібно засудити публічно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.