Влада міста в Італії, зруйнованого землетрусом, позивається до Charlie Hebdo

Понеділок, 12 вересня 2016, 16:13

Мерія італійського міста Аматріче, зруйнованого землетрусом, подала судовий позов проти французького сатиричного журналу Charlie Hebdo за карикатуру про жертв землетрусу.

Про це повідомляє Il Primato Nazionale.

На такі дії владу містечка підштовхнули карикатури за руйнівний землетрус, який зруйнував містечко, на одній з яких жертви трагедії були зображені у вигляді начинки для італійської пасти.

Друга карикатура щодо землетрусу натякає на причетність італійської мафії до забудови житлових кварталів у місцевості.

Місцева влада назвала карикатури "страшним, безглуздими образами жертв". Позов за "образу гідності" мешканців містечка, був зареєстрований в суді міста Рієті.

Відтак судова влада має вирішити, чи розпочинати справу проти французьких карикатуристів.

За словами юридичного представника мерії, незважаючи на те, що карикатури були опубліковані у Франції, ця справа може потрапити під юрисдикцію італійського суду через те, що карикатури набули широкого поширення в італійській пресі, і серед користувачів різноманітних соцмереж.

Нагадаємо, 24 серпня цього року центральну Італію сколихнув землетрус, який забрав життя 296 осіб.

Як відомо, землетрус, за даними Національного інституту геофізики і вулканології, мав магнітуду 6.0 і глибину 4 км і був зареєстрований в 3.36 ранку 24 серпня з епіцентром біля міста Аккумолі, провінція Рієті.

Поштовхи тривали 142 секунди.

Пізніше стало відомо, що прокуратура Італії розпочала слідство, пов'язане зі зловживаннями на будівництві житлових об'єктів зруйнованих міст, які могли стати причиною значних руйнувань. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.