Польські експерти 2010 року не вивчали уламки президентського літака Ту-154М - ЗМІ

Середа, 14 вересня 2016, 12:43

У Польщі оприлюднено документ про Смоленську катастрофу, який свідчить, що експерти, які приїхали до Росії 2010 року, не досліджували уламки президентського літака.

Про це повідомляє "Gazeta Polska", яка отримала доступ до документу.

"Зміст даного документа, про який мав знати попередній глава уряду Польщі Дональд Туск, не оприлюднювали більше п’яти років", - повідомляє видання.

Окрім того, автор документа несподівано помер у листопаді минулого року.

Службова замітка 2010 року щодо Смоленської катастрофи була зроблена після зустрічі членів Технічного підкомітету Комісії досліджень авіакатастроф державної авіації з групою експертів, котрі супроводжували полковника Едмунда Кліха, акредитованого представника Польщі при російській комісії Міждержавного авіаційного комітету Росії.

Документ підписано тодішнім головою Технічної підкомісії Станіславом Журковським.

До завдань експертів входило, зокрема, вивчення уламків президентського літака. Проте, експерти не спілкувалися ані з російським виробником літака, ані з підприємством, де його ремонтували. Тобто польські експерти взагалі не здійснювали технічне дослідження уламків  Ту-154М.

Нагадаємо, нещодавно Комісія із розслідування обставин Смоленської катастрофи отримала новий звукозапис про те, що російські диспетчери аеропорту могли ввести екіпаж літака в оману.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: