Польща проведе ексгумацію тіл всіх жертв Смоленської катастрофи

Вівторок, 13 вересня 2016, 12:42

Польща проведе ексгумацію тіл всіх жертв Смоленської катастрофи для проведення додаткових досліджень щодо обставин катастрофи.

Рішення було прийнято спеціальною групою слідчих Крайової Прокуратури, повідомляє RMF24.pl.

За рішенням прокуратури, не будуть ексгумовані лише тіла жертв, які вже були вивчені в ході слідства. Рішення про ексгумацію було прийнято після аналізу медичної документації.

Прес-секретар прокуратури Єва Бялик повідомила, уже "налагоджено контакти з відомими науковими центрами в Європі для проведення додаткових досліджень і експертиз". Проте, поки немає точної інфорамції, що це за центри та спеціалісти.

Слідчі завершують в даний час аналіз понад тисячі томів даних і кількох сотень носіїв аудіо-і відеозаписів, вилучених військовою прокуратурою із матеріалів слідства.

Прокуратура не розкриває списки і послідовність ексгумації. За неофіційними даними, принаймні чотири сім'ї вже були поінформовані про такі плани.

Як уже повідомлялося раніше, прокуратура обгрунтовує необхідність ексгумації ретельнішим дослідженням тіл жертв з метою визначити причини загибелі, оскільки попередні дослідження містили помилки. Крім того, частину загиблих поховали під неправильними прізвищами.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.