ФРН відправить 650 військових для участі в місії НАТО в Середземному морі

Середа, 14 вересня 2016, 15:19

Німеччина відправить 650 солдатів для участі в місії НАТО "Sea Guardian", яка прагне встановити ефективний контроль у Середземному морі і стримувати активність "Ісламської держави".

Про це повідомляє Spiegel.

За даними видання, рішення про використання збройних сил має бути прийняте швидко. Федеральний уряд вже підготував проект, який має бути затверджений Бундестагом.

Німецькі військові можуть відправитися у Середземне море за два місяці і будуть служити там щонайменше до кінця грудня 2017 року.

НАТО ухвалило рішення про нову середземноморську місію в липні на саміті у Варшаві. "Sea Guardian", можливо, замінить операцію "Active Endeavour", яка була розпочата після терактів 11 вересня 2001 року і мала забезпечити сильну морську присутність НАТО в Середземному морі. Однак в останні роки її активність значно впала.

Нова місія має покласти край процвітаючій контрабанді людей і зброї через Середземне море. Крім того, вона має обмежити діяльність терористичних груп і контролюватиме кораблі, які можуть переправити зброю для бойовиків ІДІЛ в Лівії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.