Словенія подала в суд на Хорватію за борги часів Югославії

Четвер, 15 вересня 2016, 19:44

Уряд Словенії подав у суд на Хорватію вимагаючи відшкодування не менше 360 млн євро за невиплачені борги з часів Югославії.

Про це повідомляє Reuters.

"Уряд Словенії вимагає від Хорватії відшкодування збитків на суму не менше 360 млн євро за невиплачені борги хорватських компаній, які не були виплачені словенському банку з часів Югославії", – йдеться у повідомленні.

Позов до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі складений на підставі збитків, яких завдали хорватські фірми нині неіснуючому Люблянскому банку ще перед тим, як дві країни проголосили незалежність у 1991 році.

Міністр юстиції Словенії Горан Клеменчич заявив на прес-конференції в четвер, що хорватська влада не відшкодувала збитків після розпаду Югославії.

На такі дії влада Словенії пішла після того, як ЄСПЛ минулого року зобов’язав Словенію виплатити відшкодування вкладникам Люблянського банку в Хорватії і Боснії, які втратили свої заощадження, коли Югославія розвалилася в 1991 році.

Хоча Словенія і стверджує, що це питання має бути врегульоване в рамках переговорів колишніх югославських держав, вона вже почала виплати вкладникам і планує витратити 385 млн євро на компенсацію збитків вкладників

Відзначимо, що Словенія і Хорватія – лише дві країни колишньої Югославії, що вступили в ЄС, але досі ще не визначилися щодо морського і сухопутного кордону між собою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: