ЄС та Канада прагнуть восени підписати торговельну угоду - Єврокомісія

Понеділок, 19 вересня 2016, 09:51

Підписання восени цього року торговельної угоди між Євросоюзом та Канадою і її реалізація на початку 2017 року залишається спільною метою обох сторін.

Про це йдеться у спільній заяві єврокомісара з торгівлі Сесілії Мальмстрьом і міністра міжнародної торгівлі Канади Христі Фрілянд.

"Всеосяжна економічна і торгова угоду між Європейським Союзом та Канадою (CETA) - це прогресивна угода, яка встановить нові стандарти для міжнародної торгівлі. Вона включає в себе амбітні зобов'язання, які принесуть користь наших суспільствам і економікам, і відображає спільні цінності Канади та ЄС", - йдеться у заяві.

Сторони нагадують, що цього тижня у Братиславі відбудеться зустріч представників Канади та 28 членів-країн ЄС для обговорення переваг угоди.

"Ми розуміємо, що залишаються деякі проблеми, які потрібно прояснити. Необхідні офіційні роз'яснення, щоб розвіяти побоювання, і ми прагнемо надавати їх, в тому числі підтверджуючи наші спільні погляди на надання державних послуг, права трудящих та захист довкілля", - відзначається в заяві.

Як повідомлялося, десятки тисяч людей у містах Німеччини протестували проти угоди щодо Трансатлантичного торговельного та інвестиційного партнерства (TTIP) між Євросоюзом і США та торговельної угоди з Канадою (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.