Україна може отримати 600 млн євро від ЄС після ухвалення пакету енергетичних законопроектів

П'ятниця, 2 вересня 2016, 16:39

Україна може отримати 600 млн євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу після ухвалення пакету енергетичних законопроектів, які стосуються статусу Національної комісії із регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), реформи ринку електроенергії й газу, а також створення Фонду енергоефективності.

Про це сказав віце-президент Європейської комісії з питань енергетичного співробітництва Марош Шефчович на спільному брифінгу з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, повідомляє УНІАН.

"Ухвалення цих законопроектів дасть змогу розвивати енергетичні ринки і надати Україні в рамках макрофінансової допомоги близько 600 млн євро", - сказав Шефчович.

14 липня Верховна Рада не змогла ухвалити законопроект №2966 про НКРЕКП і відправила документ на повторне друге читання.

У середині липня Кабінет міністрів затвердив концепцію функціонування в Україні Фонду енергоефективності, що дозволяє реалізовувати проекти ефективного використання енергоресурсів у країні.

За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, Україна планує запустити в роботу цей фонд після закінчення опалювального сезону 2016/2017 років.

Однією з цілей його створення є зниження споживання природного газу населенням. Планується, що проекти фонду дадуть змогу створити близько 75 тис. нових робочих місць, особливо в малому і середньому бізнесі, а також заощадити до 5 млрд грн на виплату субсидій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.