ЄС застосовуватиме санкції за підтримку ІДІЛ та "Аль-Каїди"

Вівторок, 20 вересня 2016, 14:15

Рада ЄС прийняла законодавчу базу, яка вперше дозволить ЄС самостійно вводити санкції проти осіб і організацій, як пов'язані або підтримують терористичні організації "Ісламська держава" та "Аль-Каїда".

Про це повідомляє сайт Європейської ради.

Досі санкції могли бути застосовані тільки до фізичних і юридичних осіб Організацією Об'єднаних Націй та державами-членами ЄС індивідуально.

ЄС зможе ввести заборону на видачу віз особам і заморозити активи осіб та організацій, які пов'язані з ІДІЛ та/або "Аль-Каїдою".

Під санкції потраплятимуть фізичні і юридичні особи, які брали участь у плануванні чи здійсненні терористичних актів або надали ІДІЛ/"Аль-Каїді" фінансування, зброю або проводили терористичну підготовку для них.

До санкційного списку також можна потрапити за такі дії, як рекрутинг; публічні провокативні акти і діяльність у підтримку цих організацій, або причетність до серйозних порушень прав людини за межами ЄС, включаючи викрадення, зґвалтування, сексуальне насильство, примусовий шлюб і поневолення людей.

ЄС також зможе вводити обмежувальні заходи відносно осіб, які подорожують або прагнуть подорожувати і за межами ЄС, і до ЄС з метою підтримки ІДІЛ/"Аль-Каїди". Такі заходи будуть орієнтовані, зокрема, на так званих "іноземних бойовиків".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: