У Франції за підозрою у причетності до теракту в Ніцці затримали ще 8 осіб

Вівторок, 20 вересня 2016, 15:41

Вісім осіб з оточення терориста Мохамеда Лахуайеджа-Бухлеля, який вчинив теракт в Ніцці, були затримані поліцією Франції.

Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на джерела в у французькій поліції.

"Це люди з оточення злочинця. Наразі щодо затриманих осіб проводиться перевірка і вони знаходяться під вартою. Серед затриманих є як громадяни Франції так і Тунісу", – цитує агенція свого співрозмовника.

Поліція затримала підозрюваних у причетності до організації теракту в Ніцці, містах Сен-Лоран-дю-Вар і Канни-сюр-мер.

Нагадаємо, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Як відомо, теракт у Ніцці вчинив 31-річний Мохамед Лахуайедж-Бухлель, який мав подвійне громадянство Франції та Тунісу.

Спочатку слідство припускало, що чоловік діяв самостійно, проте пізніше стало відомо про те, що у нього були спільники, а сам теракт готувався кілька місяців.

Пізніше прокуратура Париж висунула підозру за співучасть у підготовці теракту шістьом особам. Серед них Чокрі С., Мохаммед Валід Н. і Рамзі А., перебування яких у безпосередній близькості до місця скоєння теракту було доведено слідством.

Так Рамзі А. звинувачується у "порушення законодавства щодо нелегального володіння зброєю", ще двоє албанців, Артан Х. і Енкеледья З., підозрюються у постачанні зброї терористу з Ніцци.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.