Канада не планує розглядати питання скасування віз для України

Середа, 21 вересня 2016, 10:02

Влада Канади поки не планує розглядати питання скасування віз для України через те, що країна не відповідає необхідним вимогам.

Про це йдеться у листі міністра імміграції, громадянства та біженців Канади Джона Маккалума у відповіді на електронну петицію із відповідною пропозицією.

"Враховуючи важливість відносин Канади з Україною, чиновники уважно відстежують тенденції міграції та умови в Україні. Але на даний час Україна не дотягує до порогових критеріїв, які Канада використовує для скасування віз. Через це Департамент не планує офіційно переглядати візовий режим України в найближчій перспективі", - йдеться у повідомленні.

Петиції із пропозицією про скасування віз для України була подана у січні 2016 року громадянином Канади, який проживає у Вінніпегу. ЇЇ підтримав депутат-консерватор із Манітоби Джеймс Безан.

Петиція до травня 2016 року набрала 2456 підписів. Відповідь на петицію була опублікована 19 вересня.

"Вимога про те, що іноземним громадянам необхідно отримати візу тимчасового резидента для візиту в Канаду - це норма, не виняток. Україна входить у переважну більшість країн, громадянам яких потрібна віза для в'їзду в Канада для ділових, туристичних або сімейних потреб", - йдеться у повідомленні.

Наголошується також, що візові вимоги захищають здоров'я і безпеку канадців шляхом відсіювання тих, хто не відповідає вимогам імміграції і закону "Про захист біженців". Вони також допомагають підтримувати впевненість громадськості в імміграційній системі Канади, яка часто наводиться за приклад на міжнародному рівні.

"Рішення щодо візової політики Канади ґрунтуються на доказах, а не політичних і торгівельних угодах. Рішення про скасування або введення візового режиму засновані на ретельній оцінці країни", - зазначається у заяві.

Як повідомлялося, уряд Канади вніс на розгляд парламенту Угоду про вільну торгівлю з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.