Авіація Асада та РФ продовжує жорстокі бомбардування Алеппо

П'ятниця, 23 вересня 2016, 14:03

Сирійська урядова армія за підтримки російської авіації продовжує жорстокі бомбардування контрольованих опозиційними військами кварталів сирійського міста Алеппо.

Як повідомляє Reuters, оголошений раніше наступ урядових військ просувається успішно.

Урядові війська Асада вже взяли під контроль західну частину міста і продовжують наступ, спустошуючи місто, в якому вже залишилось не більше 250 тис. мешканців, при тому, що до війни в Алеппо мешкали близько 3 млн осіб.

За інформацією Сирійського центру з моніторингу дотримання прав людини, лише починаючи з опівночі по місту було завдано щонайменше 40 авіаударів.

Представники опозиції та правозахисники констатують, що в основному авіударів завдають російські літаки, які несуть важкі бомби  Місцеві мешканці також повідомляють про атаки урядових вертольотів, які , використовують бомби з запальною сумішшю, що призводить до пожеж на великих площах.

"Інтенсивні бомбардування не залишили жодних сумнівів у тому, що уряд Сирії та Росія відкинули пропозиції США припинити польоти авіації для того, аби спробувати відновити перемирʼя", – відзначає агенція.

Тим часом урядові війська оголосили про початок наступу на східну частину Алеппо і закликали мирних мешканців залишати районі майбутніх боїв.

Раніше повідомлялося, що США та Росія не змогли домовитися про відновлення режиму припинення вогню в Сирії.

Представники обох країн зустрілися у Нью-Йорку, але не дійшли згоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.