В Іспанії пройшли вибори в двох регіонах: перемогли консерватори та націоналісти

Інфографіка
Понеділок, 26 вересня 2016, 11:23

В Іспанії на регіональних виборах до парламенту Народна партія здобуває перемогу в автономній області Галісія, а у Країні Басків - Баскська націоналістична партія (Partido Nacionalista Vasco).

Про це повідомляє El Pais.

На виборах до місцевих парламентів, які відбулися 25 вересня, правляча Народна партія перемагає на виборах до парламенту Галісії, отримавши 47,53% голосів.

Такий результат дає їй право на 41 місце, тобто можливість зберегти абсолютну більшість у місцевому парламенті.

 

Лівопопулістська партія Podemos (Podemos-En Marea-Anova-Esquerda Unida) набирає 19,07% (14 місць), обійшовши соціалістів (Partido de los Socialistas de Galicia-PSOE), у яких 17,88 %.

У Країні Басків перемагає Баскська націоналістична партія (Partido Nacionalista Vasco), яка за даними екзит-полу, здобуває 37,65% голосів. Таким чином, вона може отримати 29 місць з 75 у місцевому парламенті.

Баскські "сепаратисти" (EH Bildu) отримують 21,23% голосів та можуть отримати 17 місць. Далі йдуть Podemos  - 11 місць, соціалісти (PSE EE) та Народна партія (PP) - по 9 місць у місцевому парламенті.

 

Нагадаємо, нещодавно парламент Іспанії вдруге відхилив внесену королем кандидатуру Маріано Рахоя на посаду прем’єр-міністра.

Раніше Рахоя не підтримали опозиційні Соціалістична партія, союз "Подемос" та регіональні партії з Країни Басків та Каталонії. 

Для формування уряду Рахою необхідно було мінімум 176 голосів. 

Експерти вважають, що підсумки регіональних виборів - на руку Маріано Рахою, підсилюючи його позиції у боротьбі за додаткові голоси, яких йому бракує.

Нагадаємо, після грудневих виборів в Іспанії не змогли створити коаліцію, через що в червні пройшли перевибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.