МЗС України: інформація про маршрут "Бука" - доказ причетності РФ до збивання "Боїнга"

Середа, 28 вересня 2016, 18:24

В МСЗ України привітали оприлюдненння попередніх результатів кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН 17, яке здійснюється Спільною слідчою групою під керівництвом Нідерландів та за участю України, Малайзії, Австралії та Бельгії.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Оприлюднення цієї інформації є важливою віхою на шляху до нашої спільної кінцевої мети – притягнення до відповідальності усіх винних у збитті літака. Це наш моральний обов’язок перед 298 загиблими, їхніми родичами та близькими", - йдетсья у заяві.

"Новий і вкрай важливий елемент сьогоднішньої доповіді - інформація про маршрут, яким зброя потрапила з Росії на територію України та була вивезена у зворотному напрямку через контрольовану лише росіянами та їхніми бойовиками ділянку українсько-російського кордону. Це ще раз вказує на безпосередню причетність держави-агресора до збиття літака...", - наголошують в українському МЗС.

"Україна разом з чотирма іншими заінтересованими країнами й надалі продовжить надавати всебічну підтримку Спільній слідчій групі та робитиме усе можливе для сприяння кримінальному розслідуванню", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

"Ми закликаємо усі країни активно співпрацювати в рамках кримінального розслідування. Очікуємо, що і Росія, під тиском міжнародного співтовариства, нарешті почне виконувати резолюцію Ради Безпеки ООН 2166 та свої міжнародні зобов’язання", - підкреслює українське МЗС.

Як повідомлялося, Міжнародна група з розслідування катастрофи МН17 дійшла висновку, що літак було збито з контрольованої сепаратистами території Донбасу з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії і повернутого туди ж. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.