МЗС РФ: Україна має можливість фальсифікувати докази у справі МН17

Середа, 28 вересня 2016, 17:51

В російському міністерстві закордонних справ "розчаровані" висновками міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи малайзійського "Боїнгу" рейсу МН17 і обурені тим, що Україна була залучена до роботи групи.

Про це заявила речник МЗС РФ Марія Захарова.

"Росія розчарована тим, що ситуація навколо розслідування катастрофи "Боїнга" не змінюється. Висновки голландської прокуратури підтверджують те, що слідство упереджено і політично мотивовано", – повідомила вона.

"…Натомість міжнародні слідчі відсторонили Москву від повноцінної участі у слідчому процесі, відвівши нашим зусиллям лише другорядну роль. Звучить як злий жарт, але Україну при цьому вони зробили повноправним членом слідчої групи, подарувавши їй можливість підробляти докази і обертати справу на свою користь", – наголосила Захарова.

За словами представниці зовнішньополітичного відомства РФ, "Росія фактично єдина, хто направляє достовірну інформацію і розкриває нові й нові дані".

Раніше повідомлялося, що в Держдумі РФ назвали "диверсією" висновки міжнародного слідства по МН17.

Як повідомлялося, Міжнародна група з розслідування катастрофи МН17 дійшла висновку, що літак було збито з контрольованої сепаратистами території Донбасу з ЗРК "Бук", доставленого з території Росії і повернутого туди ж. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.