Слідство по МН17: оприлюднено запис розмов причетних до перевезення "Бука"

Аудіо
Середа, 28 вересня 2016, 17:28

Поліція Нідерландів оприлюднила аудіозапис розмов осіб, причетних до транспортування ЗРК "Бук", ракетою якого було збито літак "Боїнг" рейсу МН17 Малазійських авіаліній.

Аудіофайл оприлюднено на канаді YouTube поліції Нідерландів, в той же час на сайті відомства оприлюднено текстову розшифровку розмови.

Раніше повідомлялося, що міжнародна команда з розслідування катастрофи літака "Боїнг" рейсу МН17, що сталася 17 липня 2014 року, встановила, що ракета з установки "Бук", якою знищили малайзійський "Боїнг", була запущена з території бойовиків.

Як відомо, пасажирський "Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в зоні збройного конфлікту в Донецькій області.

Загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу – громадяни 10 держав. Близько двох третин з них були підданими Нідерландів.

У РФ причетність до атаки на MH17 заперечують. Росія спочатку заявляла, що малайзійський боїнг був атакований українським літаком, потім в РФ з'явилася версія, що стріляв український "Бук", проте називалася територія, яка все одно тоді перебувала під контролем бойовиків.

Згідно з розслідуванням організації Bellingcat, Боїнг збили російські військові. Також експерти Bellingcat стверджують, що надані раніше Росією дані щодо цієї катастрофи були підроблені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.