Бундесвер інвестує 58 млн євро в турецьку авіабазу "Інджирлік"

Вівторок, 6 вересня 2016, 12:29

Після декількох місяців суперечок, міністерство оборони Німеччини ухвалило рішення про виділення додаткових 58 млн євро для підтримки контингенту бундесверу, який бере участь у міжнародній коаліції проти ІДІЛ і розміщений на турецькій базі "Інджирлік".

Про це повідомляє Spiegel.

За інформацією видання, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн схвалила інвестиційний бюджет в 58 млн євро для німецького контингенту, розміщеного на турецькій базі "Інджирлік".

Виділені кошти будуть витрачені на будівництво власного окремого аеродрому для німецьких літаків-розвідників Tornado і приміщення для військових.

Ще 30 млн євро будуть витрачені на обладнання сучасного мобільного командного пункту.

"З точки зору військових інвестиції вкрай необхідні. Від початку місії німецькій стороні довелося розміщувати свої літаки на площах, зайнятих американцями, спати в саморобних укриттях і покладатися на технічну підтримку союзників", – відзначає видання.

Таке рішення – це ознака потепління у стосунках між німецькою та турецькою владою.

Протягом останніх місяців роботи з модернізації бази були припинені через суперечку ФРН з Туреччиною у зв’язку із забороною на візит німецьких депутатів на базу.

Нагадаємо, раніше голова Бундестагу Норберт Ламмерт заявив, щовійськові бундесверу можуть залишити турецьку авіабазу "Інджирлік"через відмову влади Туреччини допустити туди німецьких парламентарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.