Росія продовжує сіяти глобальну нестабільність - міністр оборони США

Середа, 7 вересня 2016, 18:42

Міністр оборони США Ештон Картер звинуватив Росію в тому, що вона продовжує створювати глобальної нестабільність і висловив сумніви, чи дійсно Москва хоче домовитися про припинення вогню в Сирії.

Про це повідомляє Associated Press.

"На жаль, поки що Росія, підтримуючи Асада, робить ситуація в Сирії ще більш небезпечною, більш тривалою і більш жорстоою. Що призвело до того, що президент Обама в ці вихідні назвав "прогалинами в довіри", які існують між нашими країнами", - сказав Картер.

Картер підкреслив глибокий скептицизм щодо російських намірів в Сирії. Він закликав росіян співпрацювати з США для досягненню політичного переходу в Сирії.

"Сьогоднішні новини з Сирії не вселяють оптимізму. Вибір Росії, який вона зробила, і його наслідки будуть їхньою відповідальністю", - сказав він.

Як повідомлялося, Міністерство торгівлі США розширить список компаній, проти яких будуть введені санкції у зв’язку з агресією РФ проти України.

Мова йде про 81 компанію під 86 найменуваннями, що потрапляють під санкції у зв’язку з порушенням міжнародного права і розпалюванням конфлікту в східній Україні.

Більшість цих компаній знаходяться у Росії і окупованому Криму, дві –у Гонконзі і дві – в Індії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.