США зробили Кремлю останню пропозицію щодо угоди по Сирії - ЗМІ

Четвер, 8 вересня 2016, 09:44

Адміністрація президента США Барака Обами повідомила Росії, що втрачає терпіння у нескінченних спробах домовитися про припинення вогню у Сирії і чекає рішення з Москви в найближчі кілька днів.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на високопоставлених американських дипломатів.

За даними видання, остаточна пропозиція було зроблена росіянам під зустрічі Обами з російським президентом Володимиром Путіним у понеділок в Китаї в кулуарах саміту G20.

Вашингтон закликає всіх учасників громадянської війни в Сирії припинити вогонь на всій території країни, в тому числі в районі Алеппо, організувавши стабільні і постійні поставки гуманітарної допомоги.

Перемир'я повинно тривати протягом заздалегідь обумовленого періоду, а потім США і РФ розпочнуть реалізацію спільної повітряної кампанії проти терористів без участі ВПС Сирії.

Основні елементи угоди були узгоджені ще кілька тижнів тому, проте офіційні особи США звинуватили Росію у відмові від деяких пунктів, у тому числі щодо термінів й тривалості припинення вогню.

Представник Білого дому не уточнив, які кроки будуть зроблені, якщо так і не вдасться домовитися з Кремлем.

Незважаючи на те, що боротьба з угруповання ІДІЛ у Сирії і Іраку залишається пріоритетом для США, Обама не хотів би безпосередньо задіяти американських військових в сирійському конфлікті, обмежившись поставками зброї та іншої допомоги для помірної опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.