Клінтон підтримала заклик розслідувати дії РФ в Сирії як військові злочини

Понеділок, 10 жовтня 2016, 09:03

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон підтримує розслідування військових злочинів Російської Федерації і сил Башара Асада у Сирії.

Про це Клінтон сказала під час другого раунду дебатів із кандидатом від республіканців Дональдом Трампом.

"Російські військово-повітряні сили демонструють рішучі наміри знищити Алеппо для того, щоб ліквідувати останні сили сирійських повстанців, які дійсно тримаються до кінця проти режиму Асада", - сказала Клінтон.

Вона підкреслила, що для РФ насправді не має жодного значення боротьба з "Ісламською державою", інтерес Росії полягає у збереженні Асада при владі.

"Я підтримую зусилля з розслідування військових злочинів, скоєних режимом президента Башара Асада і росіянами, щоб спробувати притягнути їх до відповідальності", - додала Клінтон.

Вона також виступила за створення безпольотної та безпечної зони у повітряному просторі Сирії.

У свою чергу Трамп заявив, що США і Росії потрібно разом боротися з ІДІЛ в Сирії. " Думаю, було б добре, якби ми порозумілися з Росією. Тоді ми могли б, наприклад, боротися проти ІДІЛ разом", - сказав він.

Як повідомлялося, держсекретар США Джон Керрі заявив, що стосовно Росії та режиму президента Сирії Башара аль-Асада необхідно провести розслідування щодо їхніх військових злочинів під час атак на сирійське мирне населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: