Затриманий у Лейпцигу сирієць планував теракт в аеропорту Берліна

Вівторок, 11 жовтня 2016, 10:27

Затриманий напередодні у Лейпцигу 22-річний сирієць Джабер аль-Бакр мав намір підірвати саморобну бомбу в аеропорту Берліна.

Про це розповів голова Федерального відомства з охорони конституції Ганс-Георг Маасен в ефірі телеканалу ARD, передає Deutsche Welle.

"У нас були дані, дані від спецслужб, що він спочатку хотів здійснити напад на потяги у Німеччині, але зрештою зупинився на аеропортах Берліна", - сказав Маасен.

За його словами, інформація про підготовку нападу ІДІЛ у Німеччині була ще на початку вересня. Поліція вирішила арештувати сирійця у п'ятницю, коли він придбав термопластичний клей у магазині "Все за 1 євро". За даними правоохоронців, це був останній потрібний йому інгредієнт для виготовлення вибухівки.

Крім того, у ЗМІ розповіли про деталі затримання сирійця. Зокрема, поліції аль-Бакра здали знайомі сирійці у Лейпцигу, до яких він попросився переночувати. Підозрюваний пропонував їм тисячу євро та 200 доларів за свою свободу. Тоді вони зв'язали його дротом і чекали на поліцію, розповіли неназвані мігранти телеканалу RTL, показавши фото на смартфоні. "Я був злий на нього, я не міг прийняти щось подібне, особливо у Німеччині, країні, яка відкрила для нас двері", - відзначив один із них.

Нагадаємо, 10 жовтня німецька поліція затримала підозрюваного у підготовці теракту сирійського біженця, 22-річного Джабера аль-Бакра.

Раніше повідомлялося, що 8 жовтня у місті Хемніц поліція під час спецоперації виявила у квартирі 22-річного сирійця кількасот грамів вибухівки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: