Ердоган оскаржив рішення німецької прокуратури щодо автора сатиричного вірша

Вівторок, 11 жовтня 2016, 13:33

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оскаржив рішення німецької прокуратури про закриття справи проти телевізійного коміка Яна Бемерманна, який написав сатиричний вірш про нього.

Про це повідомляє Hurriyet.

Німецькі прокурори заявили, що вони закрили справу проти Бемерманна, пославшись на брак доказів, що він скоїв якийсь злочин. Адвокат Ердогана оскаржив рішення прокуратури Майнца і вимагає перевірити хід ведення справи. 

Нагадаємо, президент Туреччини подав скаргу проти німецького коміка, який прочитав сатиричний вірш про нього в прямому ефірі 31 березня.

У вірші, зокрема, йдеться про те, що Ердоган "пригнічує меншини, б'є курдів та християн". Окрім того, вірш містить образи особистого характеру на адресу турецького президента.

Згодом уряд Німеччини дав дозвіл на початок кримінального розслідування щодо коміка Яна Бемерманна, який написав образливого вірша про Ердогана.

Раніше повідомлялося, що суд у німецькому місті Гамбурзі заборонив повторну публікацію та цитування більшої частини вірша німецького сатирика Яна Бемерманна, в якому той висміяв президента Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: