Кремль підтвердив, що Путін скасував візит до Франції

Вівторок, 11 жовтня 2016, 13:38

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін вирішив скасувати візит до Парижа через "заходи, які випали з програми візиту".

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Президент вирішив скасувати цей візит. Річ у тім, що планувалися деякі заходи, пов'язані з відкриттям російського культурно-духовного центру, проведення виставок, на жаль, ці заходи випали з програми, і тому президент прийняв рішення поки що візит до Французької Республіки скасувати", - сказав Пєсков.

На прохання уточнити, чому ці заходи випали з програми візиту, прес-секретар президента РФ відповів: "Це питання треба адресувати французькій стороні".

Водночас він зазначив, що Путін готовий розглянути можливість відвідати Францію в ті терміни, які будуть комфортні президенту Франції Франсуа Олланду.

Раніше французькі ЗМІ повідомили, що Путін скасував свій візит до Франції на тлі дипломатичної напруженості між Парижем і Москвою щодо Сирії.

У понеділок Франсуа Олланд дав зрозуміти, що зустріч з Путіним в Парижі може не відбутися. За його словами, він сумнівається, що європейським лідерам вдасться вмовити РФ зупинити авіаудари в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.