В РФ назвали русофобією заяви глави МЗС Британії про атаку на гумконвой у Сирії

Середа, 12 жовтня 2016, 09:22

Російських літаків у районі гуманітарного конвою 19 вересня в Алеппо не було, а звинувачення з боку глави МЗС Великої Британії Бориса Джонсона - "русофобська істерія".

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, повідомляє "Интерфакс".

"Жодних російських літаків в районі знаходження гумконвою в Алеппо не було. Це факт", - сказав Конашенков у відповідь на звинувачення, висловлені Джонсоном.

Він зазначив, що заява Джонсона йде в руслі "русофобської істерії, яка регулярно нагнітається окремими членами британського істеблішменту". За словами Конашенкова, Джонсон намагається звинуватити Росію в ударі по гумконвою "після розглядання якихось супутникових фотографій, які перебувають у "відкритому доступі".

"Пане Джонсоне, то, може, відкриєте цей "відкритий доступ" і покажете ці фотографії кому-небудь ще?" - сказав Конашенков. Він заявив, що тільки Міноборони Росії оприлюднило відеозапис знаходження в складі гуманітарного конвою в Алеппо невідомого міномета великого калібру.

Раніше глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон заявив, що докази вказують на відповідальність Російської Федерації за напад на гуманітарний конвой ООН в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.