Британія і Франція готують санкції проти сирійців і росіян через Алеппо - ЗМІ

Четвер, 13 жовтня 2016, 10:17

Велика Британія і Франція очолюють зусилля ЄС щодо введення додаткових санкцій проти сирійців, наближених до президента Башара Аль-Асада, та росіян у відповідь на руйнівні бомбардування Алеппо.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на європейські дипломатичні джерела.

За даними видання, до пропозиції розширення "чорного списку" громадян Сирії відкритий і офіційний Берлін. Більшість з 28 країн ЄС схиляються до підтримки санкцій, зазначають дипломати.

Таким чином існує ймовірність, що відповідні заходи ухвалять на зустрічі глав МЗС країн ЄС наступного понеділка в Люксембурзі.

"Не має бути проблемою ухвалити  таке рішення на зустрічі міністрів закордонних справ у понеділок", - сказав європейський дипломат.

ЄС запровадив санкції щодо сирійських офіційних осіб в 2011 році і розширив їх, додавши нафтове ембарго, заморожування активів Центрального банку Сирії в ЄС і заборони на поїздки і заморожування активів стосовно понад 200 осіб і 70 компаній.

Французькі та британські дипломати заявили, що вони також розглядають введення санкцій проти 12 росіян, яких підозрюють у продажу зброї уряду Асада або в управлінні повітряними ударами проти цивільного населення.

Тим не менше, для впровадження санкцій необхідно мати підтримку всіх країн ЄС, а союзники Москви, такі як Угорщина, Греція і Кіпр навряд чи на це погодяться. 

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що країни ЄС наступного тижня обговорять можливість введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з посиленням бомбардувань в Алеппо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.