Климпуш-Цинцазде сподівається, що ЄС ухвалить рішення про безвіз цієї осені

Четвер, 13 жовтня 2016, 19:51

Віце-прем’єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що ЄС якнайшвидше ухвалить рішення щодо механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн, щоб потім просуватися вперед з питанням надання безвізового режиму Україні.

Про це вона сказала за результатами зустрічей у Європейській комісії, передає УНІАН.

За словами Климпуш-Цинцазде, вона зустрілася з першим віце-президентом Європейської комісії Франсом Тіммермансом та європейським комісаром із питань міграції та внутрішніх справ Дімітрісом Аврамопулосом.

"Питання, яке обговорювалося, полягає в тому, як швидко європейські інституції готові між собою владнати прийняття рішення щодо механізму тимчасового призупинення безвізового режиму стосовно третіх країн. І тоді можна буде швидко просуватися вперед у прийняті рішення щодо надання безвізового режиму Україні. Це єдина причина затримки на шляху до безвізового режиму, адже об’єктивно ми виконали всі умови", – сказала вона.

Водночас український посадовець деталізувала, що наразі основна дискусія в питанні механізму тимчасового призупинення йде між інституціями ЄС – Радою, Парламентом та Комісією.

Також ще невідома дата засідання Комітету постійних представників країн-членів ЄС, на якому має бути затверджена переговорна позиція Ради на тристоронніх міжінституційних переговорах.

"Позитивом є те, що немає прив’язки України до якоїсь іншої країни. Я сподіваюся, що європейські інституції й політики приймуть відповідальне рішення, яке буде відповіддю на повне виконання Україною всіх критеріїв щодо безвізового режиму й це відбудеться цієї осені, як це й передбачалося", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, затвердження безвізового режиму Україна-ЄС не внесено до порядку денного майбутньої сесії Європарламенту, яка відбудеться у Страсбурзі 24-27 жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.