Шотландія зможе контролювати власну міграцію після Brexit

Субота, 15 жовтня 2016, 10:34

Шотландія хоче зберегти за собою право щодо контролю над міграцією в рамках нової перехідної угоди, після того як Британія залишить Європейський Союз.

Про це заявив міністр Майкл Рассел, представник Шотландії у переговорах щодо виходу Британії з ЄС, передає Reuters.

"Вільне пересування людей, технічно, збережено (для національного уряду), але насправді це життєво важливо для нас", - сказав Рассел.

У Шотландії, малонаселеній північній частині Британії, заявляють, що потребують іммігрантів, щоб зміцнити свою економіку.

За його словами, імміграція - це та сфера, де британський уряд має свободу дій, щоб пристосувати різні економічні і демографічні потреби Шотландії в рамках нового конституційного плану.

Рассел не пояснив, як Британія буде вміщувати дві окремі політики щодо міграції, проте вона точно буде проти того, щоб мігранти з ЄС мали можливість використовувати Шотландію в якості трампліну, щоб попасти в інші частини країни.

Повідомляється, що Шотландська національна партія (SNP), яка виступає за незалежність, розкритикувала уряд Мей за спробу обмежити імміграцію.

Нагадаємо, за гіршого, але найбільш вірогідного сценарію розвитку своєї економіки після Brexit у Шотландії кількість робочих місць зменшиться на 80 тис., а зниження темпів зростання ВВП може сягнути 5%.

Раніше повідомлялося, що у Шотландії відбудуться консультації з приводу законопроекту, який має забезпечити організацію нового референдуму про незалежність від Великої Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.