Порошенко заявив, що Україна поки не виконуватиме політичну частину "Мінська"

Субота, 15 жовтня 2016, 12:50

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна не виконуватиме політичну частину мінських угод, поки не буде відновлена безпека в зоні конфлікту на Донбасі.

Про це він повідомив у суботу в Чугуєві Харківської області під час передачі військової техніки для армії.

"Поки не буде виконано безпекову складову, Україна далі просуватися у політичній складовій Мінська не буде, - президент у Чугуєві", - написав у своєму Twitter прес-секретар президента Святослав Цеголко.

За словами Порошенка, як повідомляє агентство УНІАН, безпековий пакет передбачає і повне припинення вогню, і виведення іноземних військ, і передачу на першому етапі під контроль ОБСЄ, а на другому етапі - під контроль України неконтрольованої ділянки україно-російського кордону. 

"Я ще раз наголошую: "Мінськ" - це є мирний план, який передбачає абсолютно чіткі заходи та критерії нашої безпеки, і поки не буде виконано безпекову складову, безпековий пакет - Україна далі в політичному процесі просуватися не буде", - наголосив президент.

Нагадаємо, нещодавно президент України Петро Порошенко розповів президенту Франції Франсуа Олланду та раднику німецького канцлера Крістофу Хойзгену про погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема - збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, в тому числі з важкого озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.