Порошенко розповів Олланду і раднику Меркель про погіршення ситуації на Донбасі

Четвер, 13 жовтня 2016, 12:27

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом. У розмові також взяв участь дипломатичний радник німецького канцлера Крістоф Хойзген, який вибачився, що Ангела Меркель не змогла взяти участь у розмові.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Петро Порошенко проінформував про погіршення безпекової ситуації на Донбасі, зокрема - збільшення кількості обстрілів з боку російських бойовиків, в тому числі з важкого озброєння. Він також наголосив на відсутності постійних пунктів спостереження ОБСЄ в районах розведення військ", - йдеться у повідомленні.

Президенти України і Франції погодилися на особливій важливості безпекового компоненту, який досі не виконала Росія, і який має бути першочерговою частиною дорожньої карти з імплементації Мінських домовленостей.

Президент України також заявив, що Москва блокує процес звільнення заручників, що є абсолютно неприпустимим.

"Петро Порошенко і Франсуа Олланд домовилися про продовження консультацій у Мінську на рівні дипломатичних радників глав держав "нормандського формату", після якої лідери України, Франції і Німеччини проведуть телефонну конференцію", - зазначили в АП.

Як повідомлялося, президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін в середу ввечері в телефонній розмові обговорили можливість проведення саміту в "нормандському форматі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.