ВМС США отримали найбільший і надсучасний есмінець Zumwalt

фото
Неділя, 16 жовтня 2016, 16:19

Військово-морські сили США офіційно отримали найбільший і надсучасний есмінець Zumwalt, який був введений в експлуатацію в Балтіморі.

Про це повідомляє CNN.

Есмінець має незвичний зовнішній вигляд з гострими кутами і зброєю, захованою за плоскими поверхнями. Через такий дизайн радарам у кілька разів важче виявити його, порівняно із іншими есмінцями.

"Якби Бетмен мав корабель, це був би есмінець Zumwalt", - сказав командувач Тихоокеанського командування США адмірал Гаррі Гарріс на урочистій церемонії.

Судно також має прогресивну силову установку та системи озброєння, які можуть перемістити флот в майбутнє, додав міністр ВМС Рей Мабус.

 


Есмінець оснащений новою силовою установкою, системою розподілу електроенергії та високотехнологічної програмно-апаратною начинкою, яка пов'язує воєдино практично всі системи на кораблі і дозволяє зменшити кількість членів екіпажу.

Есмінець має більшу польотну палубу, що дозволяє виконувати операції з новими винищувачами F-35 та конвертопланами МВ-22.

На палубі розташовані дві 155-мм артилерійські установки і 30-мм зенітні автоматичні гармати. На есмінці планують встановити 20 універсальних пускових установок Mk-57 з ракетами класу "Томагавк", протичовнові ракети ASROC або зенітні ракети середньої дальності ESSM.

Очікується, що буде побудовано лише три кораблі класу "Zumwalt", через те, що Конгрес США значно скоротив фінансування початкових планів на будівництво 32 суден.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.