У США "стелс"-есмінець нового покоління виходить у море через місяць

Фото
Четвер, 12 листопада 2015, 16:08

Новітній есмінець ВМС США Zumwalt (DDG-1000) менше ніж через місяць може вперше вийти у море, якщо дозволять погодні умови, і буде підтверджена повна функціональність всіх апаратних і програмних засобів.

Про це повідомляє Defense News.

Корпус есмінця з похилими боковими елементами із радіопоглинаючих матеріалів виконаний із застосуванням "стелс"-технологій, яка в рази збільшує його скритність в порівнянні з іншими судами.

 

Крім того, на палубі розташовані дві 155-мм артилерійські установки і 30-мм зенітні автоматичні гармати. На есмінці планують встановити 20 універсальних пускових установок Mk-57 з ракетами класу "Томагавк", протичовнові ракети ASROC або зенітні ракети середньої дальності ESSM.

Есмінець оснащений новою силовою установкою, системою розподілу електроенергії та високотехнологічної програмно-апаратною начинкою, яка пов'язує воєдино практично всі системи на кораблі і дозволяє зменшити кількість членів екіпажу.

Початок ходових випробувань орієнтовно заплановано на 7 грудня і після всіх тестів корабель знову повернеться на верф. За планом в наступному році есмінець повинен відправиться в порт постійної приписки в Сан-Дієго.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: