У ЄС очікують на швидке формування нового парламенту в Чорногорії

Вівторок, 18 жовтня 2016, 10:52

У ЄС очікують на швидке формування нового парламенту у Чорногорії та на прискорення політичних і економічних реформ, особливо у сфері верховенства права.

Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань політики сусідства Йоганнеса Гана.

Повідомляється, що парламентські вибори пройшли в конкурентному середовищі і характеризується загальною повагою до основних свобод, і що позитивні зміни демонструють щире бажання поліпшити процес.

У ЄС заявили, що очікують на швидке формування нового парламенту.

"Тепер ми з нетерпінням очікуємо формування нового парламенту, швидкого формування нового уряду і продовження стабільного шляху Чорногорії до євроатлантичної інтеграції, а також до переваг, які цей процес забезпечує для своїх громадян і для Європи в цілому", - йдеться у повідомленні.

У ЄС відзначили, що Чорногорія добре просунулася у процесі вступу до ЄС та наголосили на тому, що у найближчі місяці має бути використано для прискорення політичних і економічних реформ, особливо у сфері верховенства права.

Нагадаємо, правляча проєвропейська Демократична партія соціалістів, яку очолює прем'єр-міністр Міло Джуканович, набрала більшу кількість голосів на парламентських виборах в Чорногорії, проте для формування уряду їй потрібен коаліційний партнер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.