Вірменія звинуватила президента ПАРЄ у цензурі на користь Азербайджану

Вівторок, 18 жовтня 2016, 13:24

У Вірменії незадоволені діями президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта, який під час осінньої сесії ПАРЄ минулого тижня в Страсбурзі вимкнув мікрофони під час виступу вірменських делегатів

Про це заявила член вірменської делегації в ПАРЄ Наїра Зограбян, повідомляє NEWSam.

"Сесія ПАРЄ, як завжди, була досить напруженою, тому що ми працювали там з азербайджанськими та турецькими представниками. В умовах домінування турецько-азербайджанського лобі, ми не в змозі вирішити проблеми з якими ми стикаємося", - сказала Зограбян.

"Що стосується інциденту, який стався, це було безпрецедентно. Я говорила зі старожилами ПАРЄ. Ми також знаємо правила ПАРЄ, згідно з яким ви не маєте права говорити по конкретній темі тільки в одному випадку: якщо  доповідь на дану тему ставиться на порядок денний сесії", - додала  Зограбян.

За її словами, Аграмунт впав в істерику, тому що вірменська делегація в ПАРЄ порушила болюче для нього питання щодо корупції в рамках Ради Європи.

"Аграмунт допустив грубі порушення, перервавши виступ Наіри Карапетян і мій. Крім того, під час зустріч із главою делегації Вірменії в ПАРЄ він навіть не заперечував, що порушив правила. Ми будемо вимагати, щоб він був покараний за всіма правилами".

Як повідомлялося, Аграмунт на осінній сесії ПАРЄ наполягав на тому, що асамблея має зробити все необхідне для повернення до пленарної зали представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.