У ЄС поки немає одностайності щодо сирійських санкцій – прем’єр Швеції

Четвер, 20 жовтня 2016, 16:21

Країни Євросоюзу мають обговорювати можливість введення санкцій проти сирійського режиму та Росії через їхні дії в Алеппо, але поки в ЄС немає одностайності щодо застосування таких заходів.

Про це заявив прем’єр-міністр Швеції Стефен Льовен перед початком саміту ЄС у Брюсселі.

"Санкції можуть бути однією з опцій, але я не думаю, що для цього є одностайність, ми не маємо єдиною думки щодо застосуванні таких заходів. Але я вважаю, що така можливість має обговорюватися, щоб в разі необхідності таку опцію можна було застосувати", - сказав Льовен.

"Те, що ми бачимо в Сирії – це дуже драматичні події. Ми бачимо загибель дітей, бомбардування лікарень, гуманітарних конвоїв – це абсолютно неприйнятно і ми маємо доносити цю думку у різні способи", - додав шведський прем’єр.

Нагадаємо, у проекті висновків саміту ЄС йдеться про можливість запровадження обмежувальних заходів до всіх, хто надає підтримку сирійському режиму.

У четвер вранці почала діяти "гуманітарна пауза" в Алеппо, яку оголосили сирійська урядова армія і російські військові.

В той же час, Росія направила групу кораблів в Середземне море до узбережжя Сирії і в НАТО вважають, що такими кроками РФ хоче активізувати штурм Алеппо протягом наступних двох тижнів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: