У ЄС попередили, що в Британії настануть важкі часи в разі "жорсткого" Brexit

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 08:19

Голова Європарламенту Мартін Шульц та президент Франції Франсуа Олланд попередили британського прем'єра Терезу Мей, що будь-які обмеження в питаннях імміграції означатимуть економічні витрати для Британії.

Про це повідомляє The Guardian.

"Я сказав дуже чітко. Тереза Мей хоче жорсткий Brexit? Тоді переговори будуть важкими ", - сказав президент Франції на засіданні Європейської ради в Брюсселі.

Президент Європарламенту у своєму виступі звернувся до всіх 28 європейських лідерів, у тому числі до Мей, з попередженням, що будь-які обмеження щодо імміграції означатимуть економічні витрати для Британії.

"Я відмовляюся уявляти собі Європу, де вантажівки і хедж-фонди можуть вільно перетинати кордони, але громадяни - ні", - сказав він.

"Основні свободи невіддільні одне від одного, тобто, немає свободи пересування товарів, капіталу і послуг, без вільного пересування людей", - додав він.

Нагадаємо, 2 жовтня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що уряд офіційно запустить процедуру виходу країни з ЄС до кінця березня 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Британія зацікавлена в тому, щоб узгодити з ЄС прийнятні для всіх умови в торговельній сфері, а також зберегти на високому рівні співпрацю в області безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: