В ООН протести через призначення героя коміксів почесним послом з питань жінок

Неділя, 23 жовтня 2016, 11:58

Співробітники ООН протестують проти того, що Організація Об’єднаних Націй призначила почесним послом з питань жінок персонажа коміксів, відому як "Диво-жінка" (Wonder Woman).

Про це повідомляє CNN.

21 жовтня в ООН було ухвалене рішення про призначення почесним послом ООН з питань жінок персонажа коміксів відомого як "Диво-жінка". В ООН аргументують своє рішення тим, що "Диво-жінка" стала символом того, що у жінок може бути інша соціальна роль ніж "безпорадна дівчина, що потребує захисту".

В ООН вважають, що "Диво-жінка" стала символом того, що "жінка може бути сильною".

"Не всі в ООН вважають, що призначення послом ООН персонажа коміксів, є віховим і вартим того, щоб його святкувати", – відзначає CNN

Так, "група небайдужих співробітників ООН" зареєструвала онлайн-петицію для того, щоб ініціювати перегляд рішення від 21 жовтня про призначення "Диво-жінки" почесним послом ООН з питань жінок/

Автори петиції закликають Генерального секретаря Пан Гі Муна переглянути вибір на підставі того, що персонаж є "вигаданим, є виразно і агресивно гіперсексуальним та не є мультикультурним".

"Диво-жінка була створена 75 років тому. Хоча за задумом творців персонажу "Диво-жінка" мала би уособлювати образ сильної незалежної жінки-воїна, в реальності ця біла напівоголена жінка з великими грудьми, одягнена в костюм супер-героя з американськими мотивами, стала по суті, уособленням американського типажу "пін-ап" дівчини", – стверджують автори петиції.

На думку авторів петиції, роль, яку має відіграти "Диво-жінка", а саме привертати увагу до проблем досягнення гендерної рівності. а також захситу справ жінок в усьому світі, є занадто важливою, аби довіряти її "маскоту".

"Ми також звертаємося до Генсека ООН з проханням призначити на роль "посла ООН" реальну жінку, на яку жінки і дівчата всього змогли б рівнятися, незалежно від їхньої культурної приналежності", – йдеться у петиції.

Довідка. Диво-Жінка (англ. Wonder Woman; у деяких перекладах Чудо-Жінка) – супергероїня популярних серій коміксів від DC, створена американським психологом і письменником Вільямом Молтоном Марстоном. З моменту появи у 1941 році публікується DC Comics майже безперервно за винятком короткої перерви в 1986 році.

Як героїня коміксів, що бореться за справедливість, любов, мир, і статеву рівність, Wonder Woman широко вважається феміністичним символом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: