Після закінчення "гуманітарної паузи" в Алеппо відновилися запеклі бої

Неділя, 23 жовтня 2016, 12:46

Після того, як минув період оголошеного РФ "гуманітарного" припинення вогню, в сирійському Алеппо відновилися бої між опозицією та урядовими військами.

Про це повідомляє AFP.

"Важкі бої урядовими військами і повстанцями в Алеппо відновилися після закінчення гуманітарної паузи, до того, як ООН встигла розпочати евакуацію поранених мирних мешканців з районів, які контролюються опозицією", – йдеться у повідомленні Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини.

"Троє осіб поранено в результаті обстрілу району Салахеддін Аль-Машхад, який контролюється повстанцями", – відзначають правозахисники.

Вони також стверджують, що Росія та режим Асада відновили авіаудари по районам Алеппо, які контролюються опозицію в другій половині дня суботи 22 жовтня.

Кореспондент AFP, що знаходиться в утримуваних повстанцями східних районах міста, також повідомив про звуки боїв і артилерійську канонаду.

"Ані мирні мешканці, ані повстанці, не погодилися із закликом уряду Сирії та Москви залишити Алеппо під час триденної паузи у ведені бойових дій",  – відзначає агенція.

Раніше повідомлялося, що гуманітарна пауза в сирійському місті Алеппо продовжена до 24 жовтня і може бути пролонгована ще.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.