НАТО: Росія і досі присутня на Донбасі

Вівторок, 25 жовтня 2016, 12:53

Північноатлантичний альянс підтверджує, що російське озброєння та військові і досі присутні на Донбасі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання кореспондента "Європейської правди" перед початком зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі.

Столтенберг, зокрема, зауважив, що на минулому тижні обговорював із українським президентом можливості тиску на РФ з боку альянсу.

"Росія продовжує підтримку сепаратистів, і її присутність на Донбасі триває. Через це вона несе особливу відповідальність (з виконання "Мінську")... Ми будемо продовжувати тиснути на Росію шукати вирішення мінських домовленостей", - наголосив Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що РФ має "відкликати свої війська та озброєння", а також забезпечити роботу спостерігачів на Донбасі.

Водночас, він наголосив, що йдеться виключно про політичний тиск з боку альянсу. Генсек також не навів кількісних даних щодо російської присутності.

Також, за його словами, альянс має намір посилити свою діяльність у питанні протидії російській пропаганді силами новоствореного підрозділу з питань стратегічних комунікацій.

"Росія підтримує групи, які намагаються вплинути на внутрішню політику різних країн за допомогою пропаганди, але ми не можемо відповідати пропагандою", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.