У ФРН збільшилася кількість поліцейських, причетних до правих екстремістів

Понеділок, 31 жовтня 2016, 09:58

Кількість дисциплінарних проваджень відносно співробітників поліції, які підозрюються в причетності до правоекстремістського руху "рейхсбюргери" різко збільшилася і сягнула вже 15 справ.

Про це повідомляє видання Sueddeutsche Zeitung.

На інформацією видання, найбільша кількість випадків таких розслідувань зареєстрована у федеральній землі Баварія, де минулого тижня звільнили 26-річного офіцера, який став шостим підозрюваними і причетності до правих екстремістів у місцевій поліції.

На другому місці за цим показником виявилася земля Північний Рейн-Вестфалія, де проводиться перевірка щодо двох співробітників поліції, при цьому кількість підозрюваних може збільшитися.

 "Загальна кількість проваджень щодо поліцейських за причетність до руху по всій Німеччині наразі вже становить 15, при цьому вона  різко збільшилася за короткий термін", – йдеться у повідомленні.

За інформацією Федерального відомства з охорони конституції (BfV), по всій країні рух "рейхсбюргерів" налічує до кількох сотень послідовників.

Нагадаємо, 20 жовтня в одній із лікарень Баварії помер поліцейський, який був поранений 19 жовтня під час проведення спецоперації в північнобаварському містечку Георгенсгмюнді, коли член правоекстремістського угруповання, що називає себе "рейхсбюргерами", почав стріляти в поліцейських.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: