Спортсменам з Латвії загрожують санкції через участь у змаганнях в Криму

Середа, 5 жовтня 2016, 17:34

Латвійські віндсерфінгісти минулого тижня відвідали Севастополь і взяли участь в етапі Кубка Європи в класі Formula Windsurfing.

Про це повідомляє Delfi.

При цьому спортсмени, один з яких у підсумку виграв змагання, не стали інформувати посольство України в Ризі про свій намір виступати на змаганнях в анексованому Криму.

"Якщо буде доведено, що вони порушили положення, то до спортсменів застосують санкції, їм буде заборонено і в'їзд в Україну", - сказала перший секретар посольства України в Латвії Аліса Подоляк.

"Посольство України знову закликає жителів Латвії утриматися від відвідування Криму, окупованого Росією, щоб не порушувати українських законів", - додала вона.

У МЗС Латвії повідомили, що це перший випадок, коли просять вжити заходи щодо латвійських спортсменів, які виступили на організованих Росією змаганнях у Криму.

При цьому в МЗС не змогли назвати кількість жителів Латвії, які в'їхали в Крим з боку РФ за останні два роки, оскільки цього не можна проконтролювати.

У латвійському МЗС також підкреслюють, що виступ віндсерфінгістів з Латвії на змаганнях в Криму не вплине на відносини Латвії та України на державному рівні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.