Україна і Молдова за сприяння ЄС відкриють спільні пункти пропуску

П'ятниця, 7 жовтня 2016, 17:21

Україна і Молдова за сприяння Європейського Союзу в рамках проекту "Інтегрованого управління кордоном"  відкриють спільні пункти пропуску.

Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

"Ми домовилися про те, що разом з Європейським Союзом у рамках ініціативи "Східного партнерства", в рамках проекту "Інтегрованого управління кордоном" ми будуємо на молдавській стороні пункт пропуску, найсучасніший", - повідомив президент після переговорів з прем'єром Молдови Павлом Філіпом в п'ятницю в Одеській області. 

Порошенко заявив, що Євросоюз виділяє для цього понад 6 мільйонів євро та додав, що група українських і молдавських прикордонників буде забезпечувати дуже швидке оформлення пасажирів та вантажів на цьому пункті пропуску.

За його словами, це суттєво спростить процедуру перетину кордону для громадян України та Молдови, оскільки їм потрібно буде проходити прикордонний і митний контроль лише один раз. 

"До того ж, ми домовилися, що на ділянці "Кучурган - Первомайськ" будуємо вже на українській стороні, за участю ЄС, в рамках тієї ж програми, спільний пункт пропуску, комфортний, багатосмуговий із найсучаснішим обладнанням і швидкісним Інтернетом, де також будуть найефективніші методи і сканери для боротьби з контрабандою", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, нещодавно співробітники Наццентру з боротьби з корупцією Молдови та Антикорупційної прокуратури провели обшуки на двох пунктах перетину кордону з Україною - "Тудора" і "Паланка".

В результаті обшуків були затримані 28 співробітників митної служби. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: