Музей міста Хорн отримав від України п'ять картин, викрадених 11 років тому

фото
Субота, 8 жовтня 2016, 16:32

Музей Західної Фрісландії в голландському місті Хорн отримав від України п'ять вкрадених 11 років тому картин, знайдених українськими правоохоронцями на території країни.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Після 4 320 днів... Так, ми рахували ці дні... Вони повернулися. Наша спадщина повернулася до музею, де їй і належить бути, до міста, де їй і належить бути", - сказав директор музею Ад Геєрдінк.

 фото - rtvnh.nl

Речниця музею повідомила, що музей займається збором коштів на реставрацію картин, оскільки вони перебувають в поганому стані.

Дві з картини вже помістили назад в рами і повісили у музеї на тому самому місці, де вони були раніше. Інші полотна все ще знаходяться у згорнутому вигляді з ознаками тріщин і відлущуванням фарби.

  фото - rtvnh.nl

"Я не можу сказати, як довго триватиме реставрація, але мета полягає в тому, щоб всі картини висіли в музеї протягом півроку", - сказав Рональд де Ягер, який займається відновленням картин.

Як відомо, 9-10 січня 2005 року з музею Westfries у Хорні (Нідерланди) зникла колекція з 24 картин і 70 виробів зі срібла, які були основою колекції 17-го і 18-го сторіччя.

Картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), за словами керівництва музею, знаходилися в руках українських збройних формувань.

Представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявляв, що колекція з 24 викрадених картин знаходиться у батальйону ОУН, який намагався виторгувати за ці полотна 50 млн євро.

14 квітня 2016 року в СБУ повідомили про виявлення чотирьох картин, які були викрадені в січні 2005 року з голландського музею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.